Ekonomi

TÇÜD/Emitting: 4-5 ayda bölgenin demir ihtiyacını karşılayabiliriz

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, Bloomberg HT yayınında deprem bölgesinde 4-5 aylık dönem için ihtiyaç duyulan 4 milyon tonluk inşaat demiri ihtiyacının rahatlıkla karşılanabileceğini belirtti.

Salım yapan işletmelerin ve fabrikaların bulunduğu İskenderun ve Osmaniye bölgeleri için ise “Bu bölgede çelik üretimi ve çelik üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32’sini oluşturan 7 adet imalat tesisimiz var. Bu tesislerin hiçbirinde ciddi bir hasar oluşmadı. Ancak bu işyerlerinde çalışan personelin çoğu söz konusu değil, evleri yıkıldı” dedi.

Türk çelik sektörünün yaklaşık 18,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Yayan, “Buna rağmen en fazla 15,5 milyon ton üretim yaptı. Şu anda konteyner ihtiyacı 80 bin ton civarında. Bu nedenle bu bizim toplam üretimimizin sadece yüzde 1’i.Aynı şekilde orada yapılması planlanan inşaat yatırımları için 4-5 ayda 4 milyon ton civarında inşaat demiri ihtiyacı var.Biz bunu rahatlıkla karşılayabilecek durumdayız çünkü Türkiye’nin sahip olduğu yaklaşık 24 milyon ton inşaat demiri kapasitesi.” .

Yayan, “Çelik üretimine baktığımızda fabrikalarımızın bir kısmı şimdiden üretime başladı ama tam kapasite çalıştıklarını söyleyemeyiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu